I samarbete med Rydbergs har jag fått testa olika varianter på potatissallad, perfekt sommarmat om du frågar mig och nu när värmen slagit till så blev det idag potatissallad, kycklingspett och en god grekisk sallad till lunch. 👌
Ingredienser:
(4 port)
8 stycken grillspett i trä
4 st Kycklingfileer
3 msk Olja
1 msk Soja
1 msk honung
1 pressad vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Paprikakrydda
Oregano
Grekisk sallad:
1 grön paprika
1 röd lök
1 gurka
4 tomater
100 g kalamata oliver
1 msk pressad citron eller vitvinsvinäger
3 msk olivolja
200 g fetaost
Salt
Torkad oregano
Kycklingspetten: Blanda ihop alla ingredienserna tilll marinaden. Skär kycklingen i lagom stora bitar, blanda bitarna med marinaden och låt stå i kylen i ca 2 timmar. Blötlägg grillpinnarna i kallt vatten i ca 30 minuter och trä därefter på kycklingbitarna. Grilla dem över grill (ca 10-15 minuter) eller tillaga dem i ugnen (225 grader i ca 10 min), kolla så de är riktigt genomstekta, innertemperaturen ska vara 72 grader.
Salladen: Skär gurka, tomat och paprika i mindre bitar. Skala och skär löken i bitar. Blanda grönsakerna och oliverna i en skål. Häll över citronsaft, olivolja, strö över salt och blanda om. Dela fetaosten i bitar, lägg ovanpå salladen och strö över oregano.
Till detta blev det idag barnens favorit, Potatissallad gourmet klassisk.
8 stycken grillspett i trä
4 st Kycklingfileer
3 msk Olja
1 msk Soja
1 msk honung
1 pressad vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Paprikakrydda
Oregano
Grekisk sallad:
1 grön paprika
1 röd lök
1 gurka
4 tomater
100 g kalamata oliver
1 msk pressad citron eller vitvinsvinäger
3 msk olivolja
200 g fetaost
Salt
Torkad oregano
Kycklingspetten: Blanda ihop alla ingredienserna tilll marinaden. Skär kycklingen i lagom stora bitar, blanda bitarna med marinaden och låt stå i kylen i ca 2 timmar. Blötlägg grillpinnarna i kallt vatten i ca 30 minuter och trä därefter på kycklingbitarna. Grilla dem över grill (ca 10-15 minuter) eller tillaga dem i ugnen (225 grader i ca 10 min), kolla så de är riktigt genomstekta, innertemperaturen ska vara 72 grader.
Salladen: Skär gurka, tomat och paprika i mindre bitar. Skala och skär löken i bitar. Blanda grönsakerna och oliverna i en skål. Häll över citronsaft, olivolja, strö över salt och blanda om. Dela fetaosten i bitar, lägg ovanpå salladen och strö över oregano.
Till detta blev det idag barnens favorit, Potatissallad gourmet klassisk.
Här nedan finns en länk där de första 250 som går in på den får en gratis salladskupong så ni kan hämta ut er egen potatissallad.
Önskar er en fin dag!