En krämig och god gratäng, perfekt som vegetarisk rätt eller som tillbehör till tex kassler eller parmaskinka. 
 
Ingredienser: 
(4-6 portioner)
1 kg blomkål 
500-600 g broccoli 
5 msk margarin/smör 
1 dl vetemjöl 
7 dl mjölk 
1 tsk salt 
1 krm svartpeppar 
60-80 g ädelost (efter tycke och smak) 
2 dl riven ost 
 
Gör så här:
Sätt på ugnen på 225 grader.
Koka blomkål- och broccolibuketterna i lättsaltat vatten i ett par minuter. Häll av vattnet och lägg buketterna i en smord ugnsform.
Smält matfettet i en kastrull och rör ner vetemjölet. Tillsätt mjölken sakta under omrörning och låt koka ett par minuter. Salta och peppra. Blanda sedan ner ädelosten delad i mindre bitar och den rivna osten. Häll såsen över grönsakerna.
Sätt in formen i mitten av ugnen tills den fått din färg, ca 10-15 minuter. 
 
Smaklig måltid!