Tipsar om supersnabba pizzan utan jäsning, toppa med det som finns hemma! Går ju att variera i oändlighet, skinka, kyckling, överbliven köttfärssås, räkor, tonfisk eller en vegetarisk variant! Enkelt lunch eller middagstips, perfekt till helgen! 
 
 
Tomatsås: 
1 burk krossade tomater 
1 klyfta pressad vitlök
2 msk tomatpuré 
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar 
2 tsk oregano 
1 nypa socker 
ev lite vatten 
 
Deg: 
6 dl vetemjöl 
1 tsk salt 
3 tsk bakpulver 
2-2 1/2 dl vatten 
3 msk olivolja
 
Sätt på ugnen på 225-250 grader.
 
Börja med att göra tomatsåsen som bara blir godare ju längre den får stå och koka ihop sig. Häll krossade tomater i en kastrull, pressa i vitlöken, tillsätt tomatpurén och krydda med salt, peppar, oregano samt socker. Låt såsen sjuda tills degen är klar. Blir såsen för tjock så späd med lite vatten och mixa den om ni vill ha den helt slät.
Gör pizzadegen genom att blanda ihop vetemjöl, salt och bakpulver. Tillsätt sedan vatten och olja och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Smörj en plåt med olivolja och  kavla sedan ut degen så den blir lika stor som plåten och lägg på degen. 
Lägg på tomatsåsen på degen följt av önskad topping, tex strimlad skinka, kalkon eller salami, paprika, oliver, majs, lök m.m. Toppa med riven ost. 
Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. 
 
Servera med en god pizzasallad som ni enkelt svänger ihop genom att strimla vitkål, röd lök, blanda i en skvätt vinäger, lite olja, honung, salt, peppar och torkad oregano. 
 
Smaklig måltid!