Supergoda brownies med en krämig och fyllig chokladtryffel, toppad med hackade pistagenötter! 👌
 
 
Ingredienser: 
(ca 15-20 bitar)
 
Brownie: 
150 g smör/margarin 
2 3/4 dl strösocker 
1 1/2 dl kakao 
2 tsk vaniljsocker 
1/2 tsk salt 
2 ägg 
1 dl vetemjöl 
 
Tryffel: 
1 1/2 dl vispgrädde
150 g choklad av önskad färg och styrka 
 
Garnering: 
Hackade pistagenötter 
 
Gör så här: 
Börja med tryffeln då den behöver stå  till sig en stund. Hacka chokladen och lägg den i en skål (tog hälften ljus, hälften mörk). Koka upp grädden och häll den över chokladen och rör tills den smält. Låt svalna och ställ svalt någon timme så den tjocknar. 
 
Sätt på ugnen på 160 grader. Klä en form med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm, eller smörj och bröa den. 
 
Smält smöret/margarinet i en kastrull, ta av från värmen och tillsätt därefter strösocker, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt sedan äggen ett i taget och blanda sist i mjölet och rör ihop till en slät smet. 
 
Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt den svalna. 
 
Ta ur kakan ur formen och bred ut tryffeln ovanpå och låt den stå i kylen så tryffeln stelnar. 
 
Skär sedan i lagom stora rutor och dekorera med hackade pistagenötter innan servering. 
 
Önskar er en fin dag! ☀️