Små söta mini cupcakes är perfekt till fikat. Lagom stora och så goda, lite lyxigare än en vanlig muffins men så enkelt, perfekt! 
Ingredienser: 
(Ca 25 st)
Muffinsen: 
2 ägg 
1 dl socker 
50 g smält margarin/smör 
1 1/2 dl mjölk 
2 1/2 dl vetemjöl 
2 tsk vaniljsocker 
2 tsk bakpulver 
2 1/2  msk kakao 
ev 50 g hackad choklad om man vill ha bitar i 
 
Frosting:  
50 g rumstempurerat margarin/smör
100 philadelfiaost
5 dl florsocker 
1 tsk vaniljsocker 
1 msk citronsaft 
 
Garnering: 
Strössel eller sockerkulor 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. 
Smält margarinet/smöret och ta av det från värmen, tillsätt mjölken och blanda ner det i äggblandningen. 
Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver,kakao och den hackade chokladen om man önskar bitar i och blanda ner i smeten. Rör till en jämn och smidig smet och fördela den sedan i små muffinsformar placerade på en plåt eller i muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter. Låt dem sedan svalna. 
Gör under tiden frostingen genom att vispa rumsvarmt margarin/smör med philadelfiaosten. Sikta ner florsockret och tillsätt citronsaften och vaniljsockret och rör till en jämn smet. Fyll en spritspåse och spritsa ovanpå muffinsarna. Dekorera med strössel eller sockerkulor.
 
Det går givetvis bra att använda sig utav vanliga muffinsformar bara man tänker på att förlänga gräddningstiden till ca 12 minuter. 
 
Önskar er en fortsatt fin dag!