Snart nyår och ni kanske planerar för en god trerättersmiddag 😉 Tipsar er om en god förrätt med lax, hovmästarsås och pepparrotskräm, enkelt och supergott.

Ingredienser:
(4 portioner)
4 skivor gravad eller rökt lax
1 påse blandad sallad
Rödlök
Hovmästarsås:
3 msk senap
1 msk socker
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk vinäger
1 dl olja (majs- eller rapsolja)
1 dl hackad dill
Gör så här:
Blanda senap, socker, salt, peppar och vinäger i en skål. Tillsätt oljan droppvis under kraftig omrörning. (Om oljan tillsätts för snabbt finns det risk för att den skär sig). Blanda till sist ner dillen.
Pepparrotskräm:
2 dl cream fraich
1 msk riven pepparrot
1 tsk socker
Salt
Svartpeppar
Några droppar citronsaft
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft.
Montering: Gör en cirkel på tallriken med hovmästarsåsen. Lägg lite sallad och tunnt skivad rödlök i mitten av cirkeln och placera en klick pepparrotskräm på salladsbädden och bred ut den lite. Placera en skiva lax i mitten av pepparrotskrämen och dekorera med en dill eller timjanskvist, klart!
Hoppas ni får en fin dag!