Snart nyår och ni kanske planerar för en god trerättersmiddag 😉 Tipsar er om en god förrätt med lax, hovmästarsås och pepparrotskräm, enkelt och supergott. 
 
Ingredienser: 
(4 portioner)
4 skivor gravad eller rökt lax 
 
1 påse blandad sallad
Rödlök
 
Hovmästarsås: 
3 msk senap 
1 msk socker 
1 krm salt 
1/2 krm vitpeppar 
1 msk vinäger 
1 dl olja (majs- eller rapsolja) 
1 dl hackad dill 
 
Gör så här: 
Blanda senap, socker, salt, peppar och vinäger i en skål. Tillsätt oljan droppvis under kraftig omrörning. (Om oljan tillsätts för snabbt finns det risk för att den skär sig). Blanda till sist ner dillen. 
 
Pepparrotskräm: 
2 dl cream fraich 
1 msk riven pepparrot 
1 tsk socker 
Salt 
Svartpeppar 
Några droppar citronsaft 
 
Gör så här: 
Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft. 
 
Montering: Gör en cirkel på tallriken med hovmästarsåsen. Lägg lite sallad och tunnt skivad rödlök i mitten av cirkeln och placera en klick pepparrotskräm på salladsbädden och bred ut den lite. Placera en skiva lax i mitten av pepparrotskrämen och dekorera med en dill eller timjanskvist, klart! 
 
Hoppas ni får en fin dag!