Sommar och sol, perfekt glassväder. Igår gjorde jag egen jordgubbsglass och den blev så god, ni måste testa.
 
Ingredienser: 
5 dl vispgrädde 
1 burk kondenserad mjölk
1/2 liter jordgubbar 
1 chokladkaka vit choklad (185 gram)
 
 
Gör så här: 
Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden ganska fast och rör ner den kondenserade mjölken. Mixa jordgubbarna till en slät sås, spara dock några till garnering. Blanda ner hälften av jordgubbsåsen i gräddblandningen och häll i en form (jag använde mig utav en limpform). Ringla över jordgubbsås och vit choklad. Lägg på det sista av gräddblandningen och avsluta med jordgubbsås och vit choklad. Ställ i frysen 6-8 timmar innan den är klar för servering. 
 
Basen till glassen, grädde och kondenserad mjölk, är en bra grund och sedan går den att variera med olika smaker som tex lemoncurd och citron (se recept här på bloggen), blåbär och vit choklad eller karamelliserad mjölk och daim. 
 
Önskar er en trevlig dag!