Nu är det säsong för plommon så i helgen bakade jag denna goda plommonkaka. 
 
Ingredienser till ca 10-12 bitar:
50 g mandelmassa
100 g smör
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
2 ägg
Ca 20 plommon 
 
Gör så här:
  • Sätt på ugnen på 175 grader.
  • Grovriv mandelmassan.
  • Smält smöret i en kastrull. Blanda ner socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och ägg. Tillsätt mandelmassan.
  • Häll smeten i en form med bakplåtspapper.
  • Halvera plommonen och kärna ur. Lägg dem i ett fint mönster ovanpå kakan.
  • Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt den svalna och pudra sedan över florsocker och servera med lättvispad grädde.
Happy baking!