Redan 31 december och nyårsafton, har det inte gått galet fort? För er som ännu inte klurat ut vad ni ska äta ikväll så kommer här ett sista minuten tips - Helstekt rostasfil'e med råstekt potatis! 
Ingredienser: 
(4 port) 
Helstekt rostasfil'e:
800 - 1000 g rostasfil'e
salt 
svartpeppar
3 klyftor vitlök
färsk timjan
margarin/smör att steka i
 
Råstekt potatis:
10-12 medelstora potatisar
margarin/smör att steka i 
Salt
Svartpeppar
persilja
 
Gör så här:
Sätt på ugnen på 125 grader. Salta och peppra rostasfil'en och bryn köttet i en stekpanna tillsammans med vitlöken,timjan och smör. Bryn ett par minuter så köttet får fin färg och ös smöret över köttet medans det steks. 
Lägg över köttet, timjan, vitlöken och smöret den stekts i, i en ugnsform och låt köttet gå klart i ugnen tills köttet nått 58-60 grader, beroende på hur rött ni vill ha det. Låt köttet vila en stund innan det skärs upp i skivor.
 
När köttet börjar bli klart är det dags att börja med den råstekta potatisen.Skala och skär potatisen i små tärningar. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg sedan i potatisen och stek under omrörning tills den fått lite färg. Krydda med salt och peppar. Efterstek på svag värme tills potatisen är mjuk, 10-15 min. Strö över lite hackad persilja.
 
Passande tillbehör är till exempel kryddsmör, rödvinssås eller en god bearnaise
 
Goda efterrätter hittar ni här! 
 
Oavsett hur ni firar så hoppas jag att ni får en fin kväll och ett litet medskick, firar ni med barn så begränsa mängden alkohol och firar ni med djur runt om kring er så skippa fyrverkerierna. 
 
Vill passa på att önska er ett gott nytt år så ses vi 2020!