Måndag, en ny vecka och kort jobbvecka 😊 Veckans vegetariska tips är en super god grönsakslåda med en fetaost kräm, så gott! 
Grönsakslåda
Ingredienser:
(ca 4 port)
500 potatis
1 zucchini
1 aubergin
3 tomater
1 fin hackad lök
3 paprikor i valfri färg 
1 kruka finhackad persilja 
0,75-1 dl olivolja
Salt
Svartpeppar
 
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen, zuccinin, auberginen och paprikorna. Lägg dem i en oljad ugnsform tillsammans med fin hackad lök, hackade tomater, finhackad persilja, olja, salt och peppar.
Tillaga mitt i ugnen i ca 1 - 1 1/2 timme. 
Fetaostkräm
Ingredienser: 
4 dl grekisk yoghurt (ca 500 g) 
150-200 g fetaost
1-2 klyftor vitlök
1 msk Olivolja 
1 msk Citronsaft 
Salt 
Svartpeppar 
 
Gör så här: 
Smula ner fetaosten i yoghurten, tillsätt pressad vitlök, olivolja, citronsaft, salt och svartpeppar och blanda samman allt. Smaka av och tillsätt ev med olivolja, citron och kryddor. Låt stå i kylen en stund innan servering. 
 
Hoppas ni alla får en bra vecka!