Valborg idag, en annorlunda sådan för många. Ingen brasa eller umgänge med vänner här som det brukar för oss men god mat och en efterrätt blir det iallafall, hur firar ni? 
 
I morgon blir det ju iallafall officiellt vår när vi går in i maj månad. Vår för mig är rabarberpaj på blommigt porslin, håller ni med? 😉 Detta är en enkel, klassisk smulpaj, så gott! 
Ingredienser: 
150 g rumsvarmt smör 
2 1/4 dl havregryn 
2 1/4 dl vetemjöl 
4 msk strösocker 
 
500 g rabarber (ca 1 l skivade)
1-1 1/2 dl socker 
1 msk potatismjöl 
 
Gör så här: 
Sätt på ugnen på 225 grader.
Mät upp havregryn, vetemjöl och socker i en skål. Lägg i det rumsvarmt smöret och blanda till en grynig massa. 
Skär rabarberna i tunna skivor och lägg i en pajform, strö över socker och potatismjöl och blanda om.
Fördela smuldegen över fyllningen och grädda i mitten av ugnen tills den fått en fin färg, ca 15-20 minuter. 
Servera med en god vaniljsås. 
 
Önskar en en fin kväll!