Jag har ju snurrat in lite på bröd som ni kanske märkt! 😉 Här kommer ett recept på klassiska rågsiktskakor, super goda och saftiga. Dessa är barndomsminnen för mig, med leverpastej eller ost och saltgurka, mums! 
Ingredienser: 
(4 stycken) 
50 g jäst
50 g margarin/smör
5 dl mjölk
2 msk sirap 
1 1/2 tsk salt 
1/2 msk fänkål 
1/2 msk anis 
13 - 14 dl rågsikt
 
Gör så här: 
Smält margarinet/smöret i en kastrull och häll i mjölken, värm tills vätskan blir fingervarmt (37 grader). 
 
Smula sönder jästen ner i en degbunke och blanda den med lite utav vätskan så jästen löses upp.
 
Tillsätt resten utav vätskan, sirap, salt, kryddorna och nästan allt mjöl. 
Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 
 
Knåda sedan degen på mjölat bakbord och dela degen i 4 lika stora delar. Forma dem till runda bullar och kavla ut dem till runda kakor, ca 17 cm i diameter. 
 
Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Gör eventuellt ett hål i mitten, ca 4 cm. Låt jäsa ytterliggare i 30 minuter. 
 
Grädda i mitten av ugnen, 225 grader i ca 12 minuter. Låt kakorna svalna på galler under bakduk.
 
Happy baking!