Tur jag har ett gäng av dessa i frysen, perfekt som nervarvning en onsdag och perfekt som uppladdnibg ibför veckans värsta dag, torsdagar. Vilken är er värsta dag i veckan?
Ingredienser för ca 30 st:
85 g smör (rumstempurerat)
2 msk farinsocker
30 g mandelmassa
1 dl havregryn
8 st digestivekex
2 msk kakao
2 msk florsocker
1/2 tsk arraksarom
150 g mörk choklad
400 g marsipan
Garnering:
Strössel
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser, förutom choklad och marsipanen, väl i en bunke eller i en matberedare och tillsätt därefter arraksaromen.
Dela sedan degen i två delar och rulla ut till avlånga längder, ganska smala då de ska vara små bakverk. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och ställ i kylen eller frysen en stund så att degen stelnar lite för att enklare kunna jobba med den.
Kavla ut marsipanen till ca 2-3 millimeters tjocklek.
Ta fram deglängderna från kylen/frysen och placera ut dem på marsipanen. Rulla in deglängderna i marsipanen och skär sedan av marsipanen när degen är täckt. Skär sedan längderna i ca 3 centimeters långa bitar.
Smält chokladen i vattenbad och doppa båda ändarna i choklad. Lägg på bakplåtspapper, strö över ett färgglatt strössel och låt stelna, gärna i kylen.
Härligt kladdigt och lite, lite tålamodsprövande 😉 Men så goda och roliga att göra.