Här kommer receptet på snickerscheesecaken jag gjorde till dotterns födelsedag! Hon älskar jordnötssmör och ville ha en tårta med just det i så jag exprimenterade mig fram och resultatet vart succe, så god! 
 
 
Ingredienser:
1 påse salta jordnötter
1 burk karameliserad mjölk
1/2 burk jordnötssmör
100 g mjölkchoklad
3 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
300 g philadelfiaost
4 dl vispgrädde
 
Gör så här: 
Hacka jordnötterna, nästan hela påsen men spara lite till garnering, och blanda hacket med 1/2 burk karameliserad mjölk och lägg sedan blandningen jämnt fördelade på botten av en rund form med löstagbar kant. 
 
Separera äggen, lägg vitor och gulor i varsin bunke (för bästa resultat med vitorna så lägg dem i en torr och fettfri bunke, gärna rostfri). 
 
Vispa gulorna tillsammans med strösockret och vaniljsocker till en ljus och pösig smet. 
 
Tillsätt philadelfiaosten och blanda till en jämn smet. 
 
Vispa grädden, lagom fast, i en egen bunke. Rör sedan ner grädden i äggsmeten. 
 
Vispa äggvitorna tills de blir fasta och vita och rör försiktigt ned i den andra smeten. 
 
Riv chokladen och vänd ner i smeten och ringla även ner 1/2 burk med jordnötssmör.
 
Häll smeten ovanpå botten och bred ut den jämnt.
 
Ställ i frysen i minst 4 timmar. 
 
Ta ut cheesecaken 15-20 minuter innan servering och bred ut resterande kolasås (är den för tjock kan man blanda ut den med ca 1 msk grädde för att få en lösare konsistens) och dekorera med jordnötter. 
 
Mums, mums, så god!