I veckan gjorde jag denna goda havrecrunch och flera av er har frågat efter receptet så här kommer det. 
Ingredienser: 
3 dl havregryn 
1 dl strösocker 
50 g smör
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk vaniljpulver 
 
1 dl hasselnötter
1 dl vita chokladknappar
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Blanda ihop havregryn, socker, smör, kardemumma och vaniljpulver till en smulig deg. 
Fördela blandningen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in mitt i ugnen i ca 10- 12 minuter. Låt sedan svalna. 
Rosta hasselnötterna i ugnen (ca 7-10 minuter så skalet lossnar), låt dem svalna och hacka dem sedan. 
Blanda i chokladknapparna och de rostade hasselnötterna, sedan är crunchen klar. 
 
Passar tex som topping till youghurt eller varva bär, kolagrädde och havrecrunch, super gott. 
 
Hoppas ni har en fin helg!