Testade nya ugnen igår och det blev ugnsrostad potatis och morot med parmesan, så gott och en favorit här hemma. Ursprungsreceptet kommer från min vän Jennys rum och spis men har ändrat om och lagt till lite, men kika in hos Jenny, så mycket gott. 
Ugnsrostad potatis med morot och haricots verts blev goda tillbehör till middagen som blev crispy chicken. 
 
Ingredienser: 
900 g delikatesspotatis
2-3 morötter
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
Flingsalt
Svartpeppar
 
Ca 1 dl riven parmesan 
 
Gör så här: 
Dela potatisarna på hälften, skär morötterna i mindre stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
Blanda ihop de övriga ingredienserna, allt förutom parmesanen och häll över den över potatisen och morötterna och blanda om. 
 
Tillaga i ugnen, 200 g varmluft i ca 30 minuter. Blanda om några gånger under tillagningen. 
 
Ta ut plåten ur ugnen och strö över riven parmesan, klart!
 
Önskar er en fin dag! 😘