Har bakat havrerutor med choklad som jag smaksatt med flingsalt och några med frystorkade hallon. 
Ingredienser:
250 g smält smör / laktosfritt smör/margarin
8 dl havregryn (välj glutenfritt havregryn om ni vill göra glutenfria)
2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
 
Garnering: 
200 g blockchoklad, ljus eller mörk, finns laktosfri choklad som också funkar toppen
 
Gör så här:
Smält smöret och ta av kastrullen från plattan och låt svalna något.
Blanda ihop de övriga ingredienserna, tillsätt det smälta smöret och blanda till en smet.
Lägg i bakplåtspapper i en långpanna, ca 25x35 cm, och fördela smeten jämnt.
Grädda sedan kakan mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt kakan kallna i formen och smält sedan chokladen i vattenbad eller i micron och bred ut chokladen över kakan. Strö ev över önskad topping som tex frystorkade hallon/jordgubbar eller flingsalt.
Låt kakan stå svalt så chokladen stelnar och skär den sedan i lagom stora bitar.
 
Hoppas ni har en fin måndag och en bra start på veckan!