En super enkel och god rabarberkaka blev det till fikat idag, sött och syrligt med en klick vaniljsås! 
 
Receptet har jag fått från min kusin som tydligen också går på känsla i köket, vilket jag fick veta när jag frågade efter receptet... Du tar lika mycket mjöl och socker, sedan ägg, bakpulver och vaniljsocker fick jag inget direkt svar på och sedan var det det där med att hyvla över smör... sen är den klar för en stund i ugnen, ja ungefär så lät det. Så jag testade lite och skrev ner för att jag skulle kunna dela det här. 
Ingredienser:
2 ägg
2 1/2 dl socker 
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker
4 dl rabarber
Smör
Pärlsocker
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa en form eller klä med bakplåtspapper, min form var ca 23 x 23 cm. 
Skär rabarbern i mindre bitar.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt de övriga ingredienserna förutom smöret. 
Bred ut smeten i formen och strö över rabarbern. 
Hyvla över kylskåpskallt smör så det täcker hela formen.
Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter så den fått fin färg och är klar, testa med sticka. 
 
Servera med en god vaniljsås eller en skopa vaniljglass.
 
Önskar er en fin måndagskväll!