Förra helgen gjorde jag en god köttgryta, god och mustig i smaken, perfekt nu till hösten. 
 
Ingredienser: 
(ca 4-5 port) 
1 kg högrev av nöt eller kalv
Smör till stekning 
Salt
Svartpeppar
Paprikakrydda
10 kryddpepparkorn
3 lagerblad
2 gula lökar
3 morötter
3 msk vetemjöl
1 liter vatten 
2 köttbuljongtärning eller 2 msk fond
Färsk persilja 
 
1 paket gnocchi de patate 
 
Gör så här: 
Skär köttet i mindre bitar, ca 2 x 2 cm, bryn dem sedan i omgångar i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Krydda efter tycke och smak med salt, svartpeppar och paprikakrydda. 
Skär löken i skivor och morötterna i bitar och lägg ner i grytan tillsammans med kryddpepparkorn och lagerblad. 
Strö över mjölet och tillsätt vatten och buljong. 
Låt köttet koka på svag värme i ca 1 1/2 timme, tills köttet är mjukt och mört. Smaka av såsen och tillsätt ev mer kryddor och redning om såsen är för tunn.
Mot slutet av koktiden, koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och koka gnocchin enligt anvisning och tillsätt de i grytan mot slutet av koktiden. Strö över lite färsk hackad persilja. Klart att servera! 
 
Smaklig måltid! 🍁