Tipsar om en gammal favorit - en god dessert med smak av pepparkaka och apelsin. 
 
 
Ingredienser:
(Ca 10-12 port beroende på hur stora glas man tar) 
15-20 pepparkakor  
1 burk kondenserad mjölk (söt) som kokats alternativt karamelliserad mjölk, dulche de leche
1 gelatinblad 
2 dl vispgrädde 
200 g färskost naturell 
1 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
2 ägg 
1 apelsin, skal samt 1 msk saft 
 
Garnering: 
Pepparkakor
 
Gör så här:
Koka den kondenserade mjölken ca 2,5 timmar och låt svalna.Väljer ni den karamelliserade så är den klar att använda.
Vispa grädden.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna tillsammans med strösocker och vaniljsocker ljust och fluffigt. Blanda därefter i färskosten samt finrivet apelsinskal och apelsinsaft.
Vispa äggvitorna hårt (helst i en rostfri bunke för bästa resultat). 
Lägg gelatinet i kallt vatten ett par minuter och ta sedan upp det och smält det i en kastrull eller micro.
Blanda sedan ner gelatinet i ostsmeten och rör därefter i grädden och äggvitan. 
Krossa pepparkakorn och varva därefter pepparkakskross, kolasås och cheesecakesmeten i glas. Låt stå i kylen innan servering. Dekorera med en pepparkaka på toppen.
 
Perfekt dessert så här i juletid och när man har överblivna pepparkakor 👍😉