Nutelladagen OCH fredag idag, svårslaget!  Jag använder denna goda nötkräm ofta i bakverk och i desserter. 
 
 
Tipsar om att baka bullar med nutellafyllning, fantastiskt gott! 
 
Nutellabullar
Ca 50 st
 
Ingredienser:
Vetedeg:
1 paket jäst
150 gram smör/margarin
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl socker
14 dl vetemjöl
 
Fyllning:
Smör/margarin
Nutella
 
Garnering:
Uppvispat ägg
Pärlsocker
 
Gör så här: 
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret, tillsätt mjölk och värm till 37 grader (fingervarmt).
Häll blandningen över jästen och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den är blank och smidig, gärna i köksassistent .
Låt jäsa under bakduk i ca 30-40 minuter. Sätt på ugnen på 225 grader.
Dela degen i två delar och kavla ut på mjölat bakbord. Fördela ett lager smör/margarin och ett lager nutella.
Vik långsidorna mot varandra och skär ca 1-1,5 cm tjocka remsor. Forma remsorna till lösa knutar eller rullor och lägg dem i bullformar eller bakplåtspapper på plåt.
Låt jäsa under bakduk i ca 30-40 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pårlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. 
 
 
Fler recept med nutella hittar ni under de olika kategorierna.
 
Trevlig fredag och en bra start på helgen önskar jag er!