En lättbakad, god, glutenfri och somrig marängtårta med jordgubbar.

Ingredienser:
4 äggvitor
1 tsk potatismjöl
2 dl strösocker
2 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
3 dl vispgrädde
färska jordgubbar
Gör så här:
Sätt på ugnen på 150 grader.
Smörj en springform och mjöla den med lite potatismjöl så marängen inte fastnar i kanten.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt därefter halva mängden socker. Blanda runt och tillsätt potatismjöl, resten av sockret och vinägern.
Bred ut smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i ca 60 minuter.
Låt svalna och lägg sedan upp marängen gå ett tårtfat. Bred på lättvispad grädde och dekorera med färska jordgubbar.
Antingen den här eller din daimcheesecake kan eventuellt komma att testas till nästa helg😍 massor av gott