Helgen närmar sig efter en vecka fylld av jobb, massa möten och långa dagar, fastnade i snökaoset i Stockholm bland annat men snart är det helg så nu laddar jag om då vi ska på 40-års firande och farsdagsbrunch 😊 
 
Tipsar om en god dessert, supermumsigt! 
 
Apelsin-och kolacheesecake i glas!
 
 
Ingredienser: 
(8-12 port beroende på hur stora glas man tar)
1 burk kondenserad mjölk (söt) som kokats eller den färdiga karamelliserade mjölken, dulche de leche.
10 digestivekex 
1 gelatinblad 
2 dl vispgrädde 
200 g färskost naturell 
1 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
2 ägg 
1 apelsin, skal samt 1 msk saft 
 
Garnering: 
fudgekolor 
apelsinskal
 
Gör så här:
Koka den kondenserade mjölken ca 2,5 timmar och låt svalna.Den karamelliserade är ju klar att använda.
Vispa grädden.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna tillsammans med strösocker och vaniljsocker ljust och fluffigt. Blanda därefter i färskosten, apelsinsaft samt finrivet apelsinskal. 
Vispa äggvitorna hårt (helst i en rostfri bunke för bästa resultat). 
Lägg gelatinet i kallt vatten ett par minuter och ta sedan upp det och smält det i en kastrull eller micro.
Blanda sedan ner gelatinet i ostsmeten och rör därefter i grädden och äggvitan. 
Krossa kexen och varva därefter kex, kolasås och cheesecakesmeten i glas. Låt stå i kylen ca 2 timmar innan servering. Dekorera med mindre bitar av kolafudge och rivet apelsinskal. 
 
Trevlig kväll!