Denna tårta bara måste ni testa om ni är chokladälskare, så god! 😍 En kaka som kräver lite tid för att den ska bli som bäst, så gör den gärna dagen innan. Den är väl värd väntan.
 
 
Ingredienser till kakan: 
200 g smör
4 ägg 
5 dl strösocker 
3 dl vetemjöl 
4 msk kakao 
2 tsk vankljsocker 
 
Ingredienser till glasyren: 
2 dl grädde 
1 dl strösocker 
300 g blockchoklad i önskad styrka (jag blandade ljus och mörk) 
100 g rumsvarmt smör 
 
Gör så här:
Glasyren: 
Börja med att göra chokladglasyren då den behöver stå till sig innan den monteras på kakan.
-Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en skål.
-Koka upp grädden som blandats med strösocker.
-Slå gräddblandningen över chokladen och rör om så chokladen smälter.
-Blanda sedan ner det rumsvarma smöret och blanda om väl så det smälter och blandas med chokladblandningen.
-Låt glaxyren stå på en sval plats (inte i kylen) helst 10-12 timmar för bästa resultat. 
Kakan:
-Sätt på ugnen på 190 grader.
-Smält smöret och ställ det åt sidan en stund för att svalna. 
-Blanda ägg, smör och sikta ner de torra ingredienserna i en bunke och blanda om.
-Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
-Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. 
-Låt kakan svalna och bred sedan på glasyren och dekorera eventuellt med sockerkulor. 
 
Hoppas ni ska gilla den!