Rabarberkladdkaka med vit choklad serverad med en klick lättvispad grädde... fantastiskt gott, ni måste testa! 
 
 
Ingredienser: 
200 g smör
200 g vit bakchoklad 
4 ägg
2 1/2 dl strösocker 
2 1/2 dl vetemjöl 
1 tsk vaniljsocker 
 
2-3 stjälkar rabarber 
2 msk strösocker 
 
Gör så här: 
Smält smöret i en kastrull och lägg sedan i den vita chokladen och blanda samman så att chokladen smälts. 
Vispa upp äggen lätt med en gaffel och blanda ner i kastrullen och tillsätt de övriga ingredienserna. 
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant och häll i smeten. 
Skär rabarberna i ca 10 cm långa stavar och skär dem i tunnare strimlor, blanda dem med strösockret och fördela i smeten. 
Grädda mitt i ugnen, 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt den svalna och låt den sedan stå till sig i kylen ett par timmar innan servering. Servera med lättvispad grädde. 
 
Hoppas ni gillar den!