I helgen gjorde jag chokladfondant, sĂ„ gott, min nya favorit dessert 😋 
Ingredienser:
(4-5 port)
100 g smör
150 g choklad av önskad kvalite 
2 Àgg
2 Àgulor
0,5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker 
 
Gör sÄ hÀr:
  • SmĂ€lt smöret i en kastrull och ta den frĂ„n vĂ€rmen.
  • Bryt chokladen i bitar och lĂ„t den smĂ€lta i smöret.
  • Vispa ihop Ă€gg, Ă€ggulor och socker i en bunke.
  • Vispa i mjölet och vaniljsockret och blanda sedan ner choklad- och smörblandningen.
  • Rör tills det blir en slĂ€t krĂ€m.
  • Smörj och sockra smĂ„ ungfasta portionsformar.
  • Fördela smeten i formarna. 
  • SĂ€tt ugnen pĂ„ 225 grader och sĂ€tt in formarna i ugnen.
  • Tiden i ugnen variera mellan 8-12 minuter, beroende pĂ„ ugnen och formarnas storlek. De ska vara lite lösa i mitten. Passa sĂ„ de inte brĂ€nns pĂ„ toppen. 
  • LĂ„t fondanterna svalna nĂ„got och stjĂ€lp sedan upp dem pĂ„ desserttallrikar.
  • Garnera gĂ€rna med florsocker, bĂ€r samt lite lĂ€ttvispad grĂ€dde eller glass till.
 
Önskar er en fin kvĂ€ll!Â