En utav mina favorit desserter är nog Pavlova, så gott och enkelt! Dessutom så är den ju glutenfri också vilket är toppen då vi har flera vänner som är glutenintolleranta och då passar denna perfekt att bjuda på. 
Ingredienser till Pavlovan:
6 ägg ( rumstempererade )
3 1/2 dl socker
1 liten nypa salt
2 tsk maizena
1 tsk ljus vinäger
 
Garnering:
Lemon curd, se recept här
5 dl vispgrädde
Frukt och bär efter smak och säsong
Hackade pistagenötter
 
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Separera äggulorna från vitorna. 
  • Vispa vitorna till ett tjockt, hårt skum. Vispa i sockret lite i taget tills äggvitorna blir glansiga och toppiga. Vispa till sist i saltet, maizenamjölet och vinäger.
  • Bred ut smeten i en cirkel på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 1 timme. Ta ut och svalna.
  • Lägg försiktigt marängen på ett fat.
  • Bred på lemon curd, vispad grädde, dekorera med tex jordgubbar och hackade pistagenötter. 
Så goda smaker tillsammans, sött, syrligt och salt, bästa kombon.