Semester mood här idag, så skönt! Snart midsommar också så tänkte tipsa om en god jordgubbscheesecake.

Ingredienser:
200 g (ca 14-15 st) digistivekex
5 msk smör
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelfiaost
3 dl vispgrädde
250 g frysta jordgubbar
Jordgubbar till dekoration
Gör så här:
Krossa kexen och blanda med det smälta smöret och fördela blandningen jämnt på botten av en rund form med löstagbar kant.
Separera äggen, lägg vitor och gulor i varsin bunke. ( för bästa resultat med vitorna så lägg dem i en torr och fettfri bunke, gärna rostfri).
Vispa gulorna tillsammans med strösockret och vaniljsocker till en ljus och pösig smet.
Tillsätt philadelfiaosten och blanda till en jämn smet.
Vispa grädden, lagom fast, i en egen bunke. Hacka de halvtinade jordgubbarna och blanda i grädden. Rör sedan ner jordgubbsgrädden i äggsmeten.
Vispa äggvitorna tills de blir fast och vita och rör försiktigt ned i den andra smeten.
Häll smeten ovanpå kexbotten och bred ut den jämnt.
Ställ i frysen i minst 4 timmar.
Ta ut cheescaken 15-20 minuter innan servering och dekorera med hallon.
Önskar er en trevlig dag!