Denna cheesecake med dulce de leche blev så så god, ett desserttips till helgen! 😉
Ingredienser:
200 g (ca 14-15 st) digistivekex
5 msk smör
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelfiaost
3 dl vispgrädde
1 burk dulce de leche (karamelliserad mjölk)
 
Dekor: 
Vispad grädde 
Choklad- och kola kulor/strössel
 
 
Gör så här: 
Klä botten på en rund form med löstagbar botten med bakplåtspapper.
 
Krossa kexen och blanda med det smälta smöret och fördela blandningen jämnt på botten av en rund form med löstagbar kant.
 
Separera äggen, lägg vitor och gulor i varsin bunke. ( för bästa resultat med vitorna så lägg dem i en torr och fettfri bunke, gärna rostfri). 
 
Vispa gulorna tillsammans med strösockret och vaniljsocker till en ljus och pösig smet. 
 
Tillsätt philadelfiaosten och blanda till en jämn smet. 
 
Vispa grädden, lagom fast, i en egen bunke och blanda ner grädden i äggsmeten. 
 
Vispa äggvitorna tills de blir fasta och vita och rör försiktigt ner i den andra smeten. Vänd försiktigt i dulce de lechen, spara ev lite till dekoreringen.
 
Häll smeten ovanpå kexbotten och bred ut den jämnt.
 
Ställ i frysen i minst 4 timmar. 
 
Ta ut cheescaken 15-20 minuter innan servering och dekorera ev med vispad grädde som spritsas på och choklad/kola kulor eller ringla över lite dulch de leche. 
 
Nu är det snart helg efter en minsta sagt konstig och annorlunda vecka, hoppas ni har det bra och att ni håller er friska. 🌸