Tipsar er om en god vegetarisk lasagne, hoppas ni gillar den.

Ingredienser:
(ca 4 port)
1 ask keso (250 g)
1 påse fryst bladspenat (450 g)
1 burk (500 g) tomatsås tex dolmio classic
Salt
Svartpeppar
Ostsåsen:
3 msk smör
5 msk vetemjöl
8 dl mjölk
3 dl riven ost
Lasagneplattor
Ca 1/2 dl pumpakärnor
Gör så här:
Tina bladspenaten och krama ur den lite så den inte är så vattnig.
Gör ostsåsen genom att smälta smör i en kastrull, tillsätt vetemjölet och sedan mjölken lite i taget. Låt koka upp under omrörning och koka ca 3 min. Rör ner 2 dl av den rivna osten och blanda om så den smälter.
Bred ut lite av ostsåsen på botten av en ugnsform, ca 20x30 cm. Varva sedan lasagneplattor i tre lager med keso, bladspenat, tomatsås, salt, peppar och ostsås i två lager och avsluta med ett lager ostsås.
Gratinera mitt i ugnen på 220 grader tills plattorna är mjuka och lasagnen fått en fin färg, ca 30-40 minuter. När halva gräddningstiden gått så strö över resten av osten samt pumpakärnorna.
Smaklig måltid!