Här kommer receptet på rulltårtstårtan jag gjorde för ett tag sedan, så enkel och god. 
Ingredienser: 
3 ägg 
1 1/2 dl strösocker 
2 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker 
1 msk vatten 
 
Fyllning: 
2 dl vaniljkräm (jag tog pulvervarianten denna gång)
Ca 2 dl jordgubbssylt 
 
Garnering: 
Vispad grädde
Färska jordgubbar
 
Gör så här: 
  • Sätt på ugnen på 250 grader och täck en plåt med bakplåtspapper. 
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ner det i smeten, tillsätt sedan vattnet. 
  • Bred ut smeten på plåten till ett jämnt lager. 
  • Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
  • Strö över lite strösocker på kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper och dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på. Tips - om kakan inte släpper så pensla pappret med lite kallt vatten. Låt kakan svalna. 
  • Bred på vaniljkrämen och sedan sylten.
  • Dela botten i sex lika stora remsor, 5 cm breda. Då hade jag en vanlig ugnsplåt.
  • Rulla ihop den första, ganska taight och ställ på ett fat. Rulla därefter dit reserande bitar så de ligger omlott, och bildar en rulle. Detta går att göra när den ligger på plåten också men tycker det blir svårare då att lyfta över den från plåten. 
  • Spritsa på den vispade grädden och dekorera med jordgubbar. 
 
Önskar er en fin lördag och trevlig helg!