Bara några dagar till påsk och lite ledigt. Hoppas på sol och lugna dagar. 
(null)
Detta är vad jag tipsat om de senaste dagarna, perfekt till påskbordet. 

Denna nutella semifreddo med påskdekor är så magiskt god. Perfekt att göra nu några dagar innan påsk och sedan bara ta fram den i helgen och dekorera. 
(null)
Ingredienser: 
(Ca 10-12 port)
2 stycken färdiga marängbottnar (de flesta är glutenfria men läs på för säkerhetsskull om du ska baka glutenfritt)
4 ägg 
2 msk strösocker 
5 dl vispgrädde (laktosfri om man så önskar)
1 burk nutella (ca 400 g) (Välj en vegansk om den ska vara helt laktosfri då de vanliga oftast innehåller mjölksocker, alternativt att man gör egen nötkräm) 

(null)

Gör så här:
  • Separera äggen i vitor och gulor.
  • Vispa vitorna och 1 msk strösocker till ett vitt och fast skum.
  • Vispa sedan gulorna med 1 msk strösocker fluffig.
  • Vispa grädden lagom hård. 
  • Lägg en utav marängbottnarna i en rund form med löstagbar kant och krossa den andra i tex en plastpåse. 
  • Blanda försiktigt ihop den krossade marängen, äggsmeten, vitorna och grädden.
  • Ringla ner nutellan i blandningen (värm den lite i micron om det behövs) och rör om försiktigt.
  • Häll blandningen i formen över marängbotten och placera i frysen i minst 5 timmar eller över natten.
  • Garnera den med tex chokladkaniner, choklad ägg och ringla över smält choklad. 
Hoppas ni testar och gillar! 

💛🐣💛🐣💛🐣💛🐣