Var på en semmelbuffe för ett par veckor sedan och fastnade då för deras chokladbollssemla och nu har jag gjort min variant av den. 
Chokladboll och chokladganach som fyllning, magiskt gott, lovar. 😋 
(null)

Ingredienser:
Ca 10-12 st
  • 100 g rumsvarmt smör/ margarin,
  • 3 dl havregryn,
  • 1 dl strösocker 
  • 2 msk kakao 
  • 2 msk kallt kokt kaffe
  • 1 tsk vaniljsocker
Garnering:
Pärlsocker

Chokladganache:
1 1/2 dl vispgrädde 
1 msk ljus sirap 
1 tsk farinsocker 
200 g chokladknappar (jag tog ljusa) eller hackad bakchoklad 
15 g smör 
 
Gör så här:
Börja med ganachen så den får svalna och stå till sig lite. Koka upp grädde, sirap och farinsocker.
Häll blandningen över chokladen och smöret och låt stå i 2 minuter. 
Rör smeten slät med en slikepott.
Låt ganachen stå i kylskåpet en stund så den svalnar och går att spritsa. 
 
Blanda alla ingredienser till chokladbollssmeten till en jämn smet och forma dem till jämnstora bollar och rulla dem sedan i pärlsocker. Låt stå i kylen en stund.

Skär av toppen på chokladbollen, spritsa på chokladganachen på den större delen och lägg på toppen/locket. 
(null)
Perfekt om man inte gillar traditionella semlor eller inte tål gluten eller mandel. Eller helt enkelt bara gillar choklad. 

Hoppas ni gillar!