Chokladboll och chokladganach som fyllning, magiskt gott, lovar. 😋

Ingredienser:
Ca 10-12 st
- 100 g rumsvarmt smör/ margarin,
- 3 dl havregryn,
- 1 dl strösocker
- 2 msk kakao
- 2 msk kallt kokt kaffe
- 1 tsk vaniljsocker
Garnering:
Pärlsocker
Chokladganache:
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk ljus sirap
1 tsk farinsocker
200 g chokladknappar (jag tog ljusa) eller hackad bakchoklad
15 g smör
Gör så här:
Börja med ganachen så den får svalna och stå till sig lite. Koka upp grädde, sirap och farinsocker.
Häll blandningen över chokladen och smöret och låt stå i 2 minuter.
Rör smeten slät med en slikepott.
Låt ganachen stå i kylskåpet en stund så den svalnar och går att spritsa.
Blanda alla ingredienser till chokladbollssmeten till en jämn smet och forma dem till jämnstora bollar och rulla dem sedan i pärlsocker. Låt stå i kylen en stund.
Skär av toppen på chokladbollen, spritsa på chokladganachen på den större delen och lägg på toppen/locket.

Perfekt om man inte gillar traditionella semlor eller inte tål gluten eller mandel. Eller helt enkelt bara gillar choklad.
Hoppas ni gillar!