
Chokladfyllningen:
120 g mjölkchoklad
3/4 dl vispgrÀdde
1/2 msk honung
1/2 msk rumsvarmt smör
1 nypa salt
Gör sÄ hÀr:
Börja med kakdegen.
SÀtt ugnen pÄ 175°.
Hacka chokladen och smÀlt den i en skÄl över ett vattenbad.
Vispa smör och socker.
Blanda i Àggulor och vaniljsocker. TillsÀtt den smÀlta chokladen, mjöl, kakao och bakpulver. Mixa ihop till en deg.
Dela degen i 15-20 bitar beroende pÄ hur stora ni vill ha dem och rulla dem till bollar. LÀgg bollarna pÄ en plÄt bakplÄtspapper. Gör en grop i varje kaka.
GrÀdda kakorna mitt i ugnen i ca 12 min. Tryck till lite i groparna i kakorna om de har försvunnit under grÀddningen. LÄt kakorna kallna.
Chokladfyllningen: Finhacka chokladen. Koka upp grÀdde och honung. HÀll grÀdden över chokladen. LÄt stÄ i 30 sek och rör sen om till en jÀmn krÀm. TillsÀtt smör och salt. TÀck ytan med plastfolie och lÄt den stÄ i rumstemperatur tills den Àr spritsbar.
Fyll kakorna genom att spritsa i chokladkrÀmen.
Sen kan man vÀlja att enbart ha med chokladkrÀmen, strö pÄ lite flingsalt eller kokos eller allt i en, chokladfyllning, flingsalt/kokos och smÀlt choklad som man ringlar över.
Vilken smak vÀljer ni?