Bästa säsongen för rabarbern är nu så tycker absolut ni ska testa denna paj, en knäckig paj med brynt smör, så god! 

(null)
Ingredienser:

150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap

1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
en nypa salt
5 dl rabarberbitar
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker


Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret i en kastrull på svag värme tills det blir gyllenbrunt, det ska också dofta lite nötigt. Ta av från värmen och låt det stå och svalna lite.

Rör ner havregryn, strösocker, vetemjöl, sirap, vaniljsocker, bakpulver, mjölk och salt. Lägg rabarbern i en pajform och strö över potatismjöl och vaniljsocker och blanda ihop. 

Bred sedan över smeten och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. 

Serverade med vaniljvisp, super gott! 

Händer mycket i livet just nu, samt att det varit mycket annat, olika event, hjälpt min vän med hennes 50-års fest, massor på jobbet och nu nästa vecka valpkurs, studentfirande och räkfrossa med mina kollegor 🤗 Så mycket att se fram emot och livet känns lite lättare och jag tror och hoppas att det kommer bli bra allt till slut ❤️