Vårigt, sött och syrligt - perfekt till påskfikat tycker jag! 😉
Ingredienser till ca 30 st:
200 g margarin/smör
1 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
Lemon curd, se recept här! 
 
Maräng:
2 äggvitor 
1 1/4 dl strösocker 
1/4 dl vatten 
 
Gör så här:
  • Börja med att göra lemon curd, (går ju att köpa färdig på burk också)
  • Gör kakdegen genom att vispa ihop margarin/smör och socker.
  • Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ihop till en smidig deg. Låt degen stå i kylen i ca 30 minuter.
  • Dela degen i två delar och rulla till avlånga rullar och dela varje rulle i mindre bitar och rulla varje bit till små runda bollar, ca 30 st.
  • Placera småbrödsformar på en plåt och lägg degen i formarna.
  • Gör en grop med tummen i varje och klicka i lemon curd.
  • Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10-12 minuter.
  • Gör marängen genom att vispa äggvitorna i en rostfri bunke till ett hårt skum. Koka upp socker och vatten tills den når 121 grader. Häll sockerlagen med en tunn stråle ner i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen. Vispa tills marängen svalnat. Spritsa på marängen på kakorna och bränn av med en brännare. 
Hoppas ni gillar dem!