Vårigt, sött och syrligt - perfekt till påskfikat tycker jag! 😉

Ingredienser till ca 30 st:
200 g margarin/smör
1 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Lemon curd, se recept här!
Maräng:
2 äggvitor
1 1/4 dl strösocker
1/4 dl vatten
Gör så här:
- Börja med att göra lemon curd, (går ju att köpa färdig på burk också)
- Gör kakdegen genom att vispa ihop margarin/smör och socker.
- Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ihop till en smidig deg. Låt degen stå i kylen i ca 30 minuter.
- Dela degen i två delar och rulla till avlånga rullar och dela varje rulle i mindre bitar och rulla varje bit till små runda bollar, ca 30 st.
- Placera småbrödsformar på en plåt och lägg degen i formarna.
- Gör en grop med tummen i varje och klicka i lemon curd.
- Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10-12 minuter.
- Gör marängen genom att vispa äggvitorna i en rostfri bunke till ett hårt skum. Koka upp socker och vatten tills den når 121 grader. Häll sockerlagen med en tunn stråle ner i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen. Vispa tills marängen svalnat. Spritsa på marängen på kakorna och bränn av med en brännare.
Hoppas ni gillar dem!