Kladdkakerutor med en botten som smakar kola, ni måste testa, så gott. 
Ingredienser: 
Ca 15 bitar  
botten:
100 g margarin/smör 
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap 
2 1/2 dl vetemjöl 
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver 
 
kaksmeten:
100 g margarin/smör 
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 msk kakao 
2 tsk vaniljsocker 
1 dl vetemjöl 
1 nypa salt 
 
Gör så här: 
Sätt på ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm. 
 
Blanda samman alla ingredienserna till kakans botten i en matberedare och tryck sedan ut degen i formen. Grädda den i mitten utav ugnen i ca 5-7 minuter. 
 
Gör sedan smeten till kladdkakan genom att smälta margarinet/smöret i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna något.
Vispa ägg och socker och blanda ner de torra ingredienserna. Rör sist i det smälta margarinet/smöret och häll smeten över kakbotten.
Grädda i ca 20-25 minuter, låt den svalna och gärna att den får stå till sig lite i kylen.
Skär i rutor och pudra över lite florsocker och servera med lättvispad grädde. Förvara dem sedan i kylen. 
 
Fin lillördag till er! 😘