Gjorde farmors recept i veckan och smakade precis så som jag minns dem. 
Hon hade två gigantiska plommonträd i sin trädgård där hon bodde innan hon flyttade till lägenhet och dessa kakor fanns alltid i frysen. Lite likt en mazarin.
(null)
Små plommonbakelser 
(Ca 16 st)
150 gr margarin/smör
2, 75 dl vetemjöl
1-2 msk florsocker

Fyllning:
Ca 8 st fasta plommon
50 g margarin
1 dl socker
2 lätt uppvispade ägg
100 g riven mandelmassa

Gör först en vanlig pajdeg av smör, som hackas ner i mjölet, blandat med sockret och arbeta till en slät mördeg. Lägg den kallt i folie någon timme. Tag fram degen och tryck ut den i smörade och mjölade små formar eller i folieformar. 
Till krämen smältes smör och socker i en kastrull och de vispade äggen blandas i snabbt (ta bort kastrullen från plattan då så det inte skär sig). Sjud, på svag värme och under omrörning, tills krämen tjocknar. Tag kastrullen från plattan och rör ner mandelmassan. Låt krämen kallna helt. 
Kärna ur halverade plommon under tiden. Fördela den kalla krämen i formarna och tryck ner en plommonhalva i varje. Sätt in formarna  näst längs ner i ugnen och grädda i ca 20 min. 175 grader är lagom ugnsvärme. Låt kakorna svalna, innan de lossas ur formarna. I folieformar kan de givetvis ligga kvar.

Har även gjort dessa med hallon, byt då ut plommonen mot 16 hela färska hallon, funkar lika bra det och blir super gott. 

(null)

Om man vill kan man servera med en klick lättvispad grädde. 

Hoppas ni gillar dem! 🤗