Fantastiskt gott brytbröd, perfekt till påskbuffén eller andra tillfällen också så klart.

Jäser brödet bara en gång så perfekt för den som gillar enkla och snabba brödrecept.  
(null)
Ingredienser: 
1 paket jäst 
3 dl vatten 
1 tsk salt
1/2 msk socker
1,5 msk rapsolja
1 msk flytande honung 
Ca 7 dl vetemjöl 
 
Pensling och topping:
1 ägg
Flingsalt 
Sesam- eller vallmofrön 

Gör så här: 
Smula ner jästen i en bunke och blanda med fingervarmt vatten. Tillsätt de andra ingredienserna och blanda till en smidig deg. 

Dela degen i två och dela varje del i 12-15 delar och forma till runda bollar.  

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper eller som penslats med olja. 

Låt sedan jäsa i ca 1 timme. 

Sätt på ugnen på 250 grader.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över flingsalt och sesam- eller vallmofrön. 

Grädda längst ner i ugnen i ca 10-15 minuter och låt svalna.

Hoppas ni gillar det!