Gjorde en så god dessert i helgen med smak av apelsin och kola som jag vill tipsa er om, super gott!
Apelsin-och kolacheesecake i glas

Ingredienser:
1 burk kondenserad mjölk (söt) som kokats
10 digestivekex
1 gelatinblad
2 dl vispgrädde
200 g färskost naturell
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 apelsin, skal samt 1 msk saft
Garnering:
fudgekolor
apelsinskal
Gör så här:
Koka den kondenserade mjölken ca 2,5 timmar och låt svalna.
Vispa grädden.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna tillsammans med strösocker och vaniljsocker ljust och fluffigt. Blanda därefter i färskosten samt finrivet apelsinskal.
Vispa äggvitorna hårt (helst i en rostfri bunke för bästa resultat).
Lägg gelatinet i kallt vatten ett par minuter och ta sedan upp det och smält det i en kastrull eller micro.
Blanda sedan ner gelatinet i ostsmeten och rör därefter i grädden och äggvitan.
Krossa kexen och varva därefter kex, kolasås och cheesecakesmeten i glas. Låt stå i kylen ca 2 timmar innan servering. Dekorera med mindre bitar av kolafudge och rivet apelsinskal.