Tipsar om en så god efterrätt så här lagom till helgen och lördagens valborgsfirande.

Ingredienser:
(8-10 bitar)
Kexbotten:
400 g digestivekex
175 g smör eller margarin
400 g digestivekex
175 g smör eller margarin
Fyllning:
1 burk (400 g) kondenserad mjölk alternativt karamelliserad mjölk
2 bananer
3 dl vispgrädde
Dekorering:
50 g mörk choklad
Gör så här:
Väljer ni att använda kondenserad mjölk då börja med att koka den i ca 2,5 timmar i en kastrull med lock, viktigt att burken är täckt med vatten hela tiden. Ta upp burken och låt den svalna.
Sätt på ugnen på 175 grader.
Krossa kexen till små smulor i en matberedare och blanda i det smälta smöret.
Tryck ut blandningen i botten och upp på kanten av en pajform med löstagbar kant.
Grädda Kexbotten i mitten av ugnen i ca 10 minuter och låt den sedan svalna.
Fyll pajskalet med den nykokta kolasåsen, är den tjock i konsistensen så kan man blanda i 1 msk grädde. Lägg på skivad banan och bred över den vispade grädden. Toppa med riven choklad. Klart!
Önskar er en fin helg och Valborg!