Gjorde en favorit tidigare i veckan när vi hade kalas. En supergod cheesecake med daim, så krämig och god!
 
 
Ingredienser: 
3 st dubbeldaim eller 6 st enkla 
1/2 paket digestivekex
50 gram margarin/smör
3 ägg
1 dl strösocker
300 gram philadelfiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
 
Gör så här: 
Mixa digestivekexen i en mixer och blanda sedan i det smälta margarinet/smöret. Platta ut kexblandningen i en rund form med löstagbar kant. Hacka sedan daimen. 
Dela äggen i gulor och vitor i varsin bunke. Vispa vitorna till ett vitt hårt skum.  Rör ihop äggulorna med socker, vaniljsocker och philadelfiaosten. 
Vispa grädden fluffig och blanda ner den hackade daimen. 
Vänd försiktigt ner äggsmeten i vitorna och blanda sedan ner daimgrädden. Rör om försiktigt så allt blandas och häll blandningen över kexbotten. Ställ i frysen i minst 5 timmar och ta fram den en stund innan servering, ca 15-20 min, så den hinner mjukna något. 
 
Fantastiskt gott!!!