En saftig och god kaka. Enkel och lätt att göra, klar på 45 minuter.

Ingredienser:
50 g margarin/smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Toscaglasyr:
75 g flagad sötmandel
75 g margarin/smör
1/2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader och smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
Smält fettet till kakan och häll sedan i mjölken, ta av kastrullen från plattan.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt fett/mjölk blandningen och rör sist ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen tills den nästan är klar ca 20-25 minuter.
Glasyren: Gör glasyren medans kakan gräddas. Smält fettet i en kastrull. Tillsätt sedan socker, sirap, mjöl och mjölk och låt koka upp under omrörning. Låt glasyren koka någon minut och rör sedan ned mandeln.
Bred glasyren över kakan och sätt in den igen i mitten av ugnen och grädda tills den fått fin färg, ca 10 minuter. Låt kakan svalna innan den tas ur formen.