Idag bakas det hallonrutor med ett gott krisp ovanpå med smak av kardemumma, en enkel kaka som räcker till många.

Ingredienser:
(1 liten långpanna, ca 18-20 bitar)
Kakan:
150 g margarin/smör
3/4 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
4 dl hallon
2 tsk potatismjöl
Kardemummakrispet:
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
75 g margarin/smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att blanda ihop alla ingredienserna till krispet och ställ i kylen.
Smält smöret till kakan och tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt och sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt därefter mjölkblandningen. Blanda samman till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad eller bakplåtsklädd liten långpanna/form ca 20x30 cm.
Blanda hallon och potatismjöl och strö över dem över kakan. Strö även över Kardemummakrispet och grädda kakan längs ner i ugnen i ca 30-35 minuter.
Låt kakan svalna och skär den sedan i lagom stora rutor.
Servera gärna med vaniljvisp/vaniljsås eller en skopa vaniljglass!