Vaknade upp till en solig men kylig morgon, ser ut att bli en fin dag. Tredje advent idag och det firar vi genom att fika på denna goda mjuka pepparkaka med en god glasyr och lingon. 
Ingredienser:
100 g smör/margarin
2 dl strösocker  
2 ägg 
1 1/2 dl filmjölk eller gräddfil 
2 tsk mald kanel 
1 tsk malda kryddnejlikor 
1 tsk mald ingefära 
1/2 tsk mald kardemumma
3 dl vetemjöl 
1 tsk 2 tsk bakpulver
 
Glasyr: 
Florsocker 
Vatten 
Frysta lingon 
 
Gör så här: 
Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. 
Smält smöret/margarinet och låt det svalna lite. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt och tillsätt därefter det smälta smöret. 
Rör ner filmjölk och sedan mjölet blandat med kryddorna och bikarbonat/bakpulver. 
Häll smeten i formen och grädda i nedre delarna av ugnen i ca 40 - 45 min, prova med sticka. Låt svalna en stund innan den stjälps upp. 
Glanda ihop glasyren genom att blanda florsocker med lite vatten tills den blir lagom tjock och ringla den sedan över kakan och dekorera sedan med lingon. 
 
Det är också gott att servera den med en klick lingongrädde, bara vispa grädden lätt och blanda i lite sockrade lingon. 
 
Hoppas ni har en fin tredje advent!