Pepparkakans dag idag och min namnsdag (annadagen). Tänkte tipsa om en god dessert, pepperkakscheesecake i glas, supergott!

Ingredienser:
1 burk karamelliserad mjölk eller 1 burk kondenserad mjölk (söt) som kokats
15-20 pepparkakor
1 gelatinblad
2 dl vispgrädde
200 g färskost naturell
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 apelsin, skal samt 1 msk saft
Garnering:
Pepparkakor
Gör så här:
Om ni använder den kondenserade mjölken så koka den ca 2,5 timmar och låt svalna.
Vispa grädden.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna tillsammans med strösocker och vaniljsocker ljust och fluffigt. Blanda därefter i färskosten samt finrivet apelsinskal och apelsinsaft.
Vispa äggvitorna hårt (helst i en rostfri bunke för bästa resultat).
Lägg gelatinet i kallt vatten ett par minuter och ta sedan upp det och smält det i en kastrull eller micro.
Blanda sedan ner gelatinet i ostsmeten och rör därefter i grädden och äggvitan.
Krossa pepparkakorn och varva därefter pepparkakskross, kolasås och cheesecakesmeten i glas. Låt stå i kylen ca 2 timmar innan servering. Dekorera med en pepparkaka på toppen.
Nu ska jag exprementera lite i köket, testa lite nya recept och göra lite julgodis.
Önskar er en fin lördag!