Fredag och det ser ut att bli en fin helg vädermässigt, sol och lite värme, äntligen! Förra helgen gjorde jag en god efterrätt, chokladkaka med dumlefluff, super gott! Här nedan hittar ni receptet.

Ingredienser chokladkakan:
100 g margarin/smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Ingredienser dumlefluff:
3 dl vispgrädde
180 g dumlekola
Garnering:
Sockerkulor
Gör så här:
Början med att göra fluffet då det behöver en stund i kylen (4-6 timmar).
Värm grädden i en kastrull men det ska inte börja koka. Ta sedan kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör tills den löses upp och blanda till en jämn blandning. Ställ den i kylen i 4 - 6 timmar.
Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
Smält margarinet/smöret och ta av det från plattan och låt svalna en stund.
Rör ägg och socker, blanda ner margarinet/smöret och rör sedan ner de övriga torra ingredienserna.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter. Låt kakan svalna, gärna i kylen.
Vispa dumlegrädden fluffigt och spritsa på chokladtårtan. Jag använde mig utav olika stora spritsar och dekorera med vita sockerkulor.
Trevlig fredag!