Saffranssnittar som smakar lite som lussebullar fast i kakform, det måste ni bara testa. Perfekt till fikat nu i december. 😋

 
Ingredienser:
(Ca 40 st)
100 g margarin/smör 
1 dl socker 
1/2 g saffran (1 paket)
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap 
2 1/2 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
1 dl russin 

Garnering:
Uppvispat ägg
Pärlsocker

Gör så här:

  • Sätt på ugnen på 175 grader.
  • Mortla saffranet med lite utav sockret och blanda sedan med sirapen. (Då ger saffranet mer smak och en fin färg.)
  • Rör rumsvarmt margarin/smör och socker poröst.
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en jämn deg. 
  • Dela degen i 3 delar och rulla varje del till fingertjocka längder. Lägg längderna på en plåt, smord eller med bakplåtspapper, och platta till dem lite.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  • Grädda dem sedan i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
  • Låt dem svalna något och skär dem sedan i sneda bitar ca 2 cm tjocka. 
Hoppas ni gillar dem!