Saffranssnittar som smakar lite som lussebullar fast i kakform, det måste ni bara testa. Perfekt till fikat nu i december. 😋
Ingredienser:
(Ca 40 st)
100 g margarin/smör
1 dl socker
1/2 g saffran (1 paket)
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl russin
Garnering:
Uppvispat ägg
Pärlsocker
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Mortla saffranet med lite utav sockret och blanda sedan med sirapen. (Då ger saffranet mer smak och en fin färg.)
- Rör rumsvarmt margarin/smör och socker poröst.
- Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en jämn deg.
- Dela degen i 3 delar och rulla varje del till fingertjocka längder. Lägg längderna på en plåt, smord eller med bakplåtspapper, och platta till dem lite.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda dem sedan i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
- Låt dem svalna något och skär dem sedan i sneda bitar ca 2 cm tjocka.
Hoppas ni gillar dem!