I morgon Ă€r det den stora semmeldagen! đ Tipsar om annorlunda variant, en semmelsockerkaka, super god!Â

Â
Ingredienser:
50 g smör/margarin
1 1/4 dl mjölk
2 Àgg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsockerÂ
2 tsk kardemumma
Â
Fyllning:Â
2 dl riven mandelmassa
3 dl vispad grÀdde
Florsocker Â
Â
Gör sÄ hÀr:
SÀtt ugnen pÄ 175 grader och smörj och bröa formen. SmÀlt fettet och hÀll i mjölken som gÀrna kan bli varm. Vispa Àgg och socker pösigt och tillsÀtt den varma mjölkblandningen. Rör till sist ner vetemjölet blandat med bakpulver, vaniljsocker och kardemumma.
HÀll smeten i formen. GrÀdda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. LÄt kakan svalna nÄgot i formen innan den stjÀlps upp.
NÀr kakan svalnat helt skÀr av ett lock pÄ kakan och gröp ur bottendelen och fyll den med den rivna mandelmassan som blandats med lite utav den vispade grÀdden.
Spritsa sedan grĂ€dden runt kakan och lĂ€gg pĂ„ locket, sikta sedan över florsocker. Klar att servera!Â
Â
Ănskar er en fin semmeltisdag!Â