Måndag och ny vecka. Tänkte dela med mig utav ett gott vegetariskt recept, Halloumi Tikka Masala! Ska försöka att jag på måndagar tipsar om goda, enkla vegetariska rätter så håll utkik här på måndagar framöver.
Ingredienser för 4 portioner:
100 g cashewnötter
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk malen gurkmeja
1 msk garam masala
1 burk konserverade hela tomater á 400 g
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
80 g bladspenat
400 g halloumi
1 tsk salt
 
Gör så här:
  • Lägg nötterna i en bunke och häll på kokande vatten och låt stå minst 10 min.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smöret i en stor kastrull eller en stekpanna.
  • Tillsätt vitlök, ingefära och kryddor, fräs ca 1 min under omrörning.
  • Tillsätt tomaterna, nötterna och vatten. Koka samman 10 min och mixa sedan i en mixer.
  • Häll tillbaka såsen och tillsätt grädden och låt småkoka ett par minuter. Är såsen för tjock så späd med mer vatten. 
  • Stek halloumin och skär den i bitar.
  • Tillsätt halloumi och bladspenat i såsen, blanda om och låt allt bli varmt.
  • Servera med kokt ris och en god yoghurtsås (jag tog matlagningsyoghurg som jag blandat i hackad färsk koriander, några droppar limesaft, salt och peppar.
Smaklig måltid!